keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Mies joka kuoli


Luin aikaisemmin Antti Tuomaisen Jäniskerroin-jännärin ja kirjoitin siitä tänne blogiin. Ei ollut huono sekään, mutta tämä Mies joka kuoli oli mielestäni vielä paljon parempi. Ohessa linkki Jäniskerroin-postaukseen

Jäniskerroin

Tuomaisen pikimusta huumori nappaa ja juoni lähtee hyvin liikkeelle heti alussa. Jos haluat selvittää juonen ennen kuin luet kirjan, sen voi lukea lukuisista arvosteluista, joita löytyy netistä. En paljasta juonta tässä. 

Kirjan minä-muotoinen henkilö alkaa selvittää omaa murhaansa, mikä on aika erilainen tulokulma trillerissä verrattuna siihen, mihin on totuttu. Yleensä joku selvittää jonkun toisen murhaa.

Kirjan nimessä mainittu kuollut mies ei olekaan välttämättä kertojaminä, vaan joku muu tarinassa kuolleista miehistä. Tai sitten on. 

Näin hauskaa trilleriä en ole ennen lukenut. Sitä voisi sanoa vaikka kevyeksi. Tuomaisen huumori ja kielenkäyttö on mukaansatempaavaa. 

Sekin hyvä puoli tässä on, että kirjan tapahtumat sijoittuvat oikeaan paikkakuntaan, Haminan kaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Ei ole mikään keksimällä keksitty paikkakunta. En tunne Haminan seutua niin hyvin, että pystyisin sanomaan, onko jotkut kylien nimet keksittyjä vai oikeita. Mutta Hamina ainakin on oikea ja muun muassa Reserviupseerikoulu ja bastioni mainitaan. 

Eihän tämä mikään uutuuskirja ole, havahduin tähän kirjailijaan ja hänen kirjoihinsa, kun tv:ssa kerrottiin, että hänen kirjastaan ollaan tekemässä elokuvaa.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

5 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä pitää muistaa tämä kirja voisi olla minullekkin mieleen.

  VastaaPoista
 2. Sääli, etten ole dekkareiden ystävä, vaikka mainitsemasi Tuomaisen kielenkäyttö ja huumori
  hieman houkuttavatkin.

  VastaaPoista
 3. Onkohan se niin että jos kirjoittaa vaikka yhden kirjan niin silloin on jo kirjailija.? Olen sanonut miehelle että kirjoita pokkari jännäri joskus, kirjan nimi olisi "murha sinisessä junassa", siellä nimittäin pomo kuoli ensin,sitten työkaveri, ja vielä toinen työkaveri,ja kaikki olivat 50-60 vuotiaita, sininen juna on Ashanin kallis kahvipaikka.
  No ei hän sitä pokkaria kuitenkaan kirjoita, lauluja vain on kirjoittanut, en koskaan lue tuota kirjallisuutta.

  VastaaPoista
 4. Kekseliäs ja mustahuumorinen dekkari olisi hyvää kesälukemista. En yleensä lue dekkareita. Kerran minulla oli puoli vuotta kestänyt dekkarivaihe. Tuli aivan intohimo lukea niitä, mutta sitten se lässähti.

  VastaaPoista
 5. En ole erityisemmin huumorikirjojen ystävä, mutta näissä Tuomaisen dekkareissa on mukavaa huumoria. Eniten olen pitänyt Palm Beach Finland-kirjasta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!