torstai 13. elokuuta 2020

Joutomaa kukkii

Neitoperhonen pelto-ohdakkeella
Pelto-ohdakkeita ja sitruunaperhosia

Mökkipihamme rajalta alkaa isoa alue joutomaata, entistä peltoa. Alue kukkii koko kesän erilaisin kattauksin, mutta keski- ja loppukesä on lajirikkainta. Alue vetää puoleensa perhosia js aurinkoisena päivänä näky on uskomaton, kun kymmeniä, jopa satoja perhosia liihottelee kukasta kukkaan.



Ahdekaunokkeja

Siankärsämöitä

Taustalla maitohorsmaa, edessä kaunokkeja.


Etualalla ketokaunokkia

Kirjopillikkeitä, taustalla pelto-ohdakkeita 

Kirjopillike

Ahdekaunokkeja ja siankärsämöitä.

Siankärsämöä, ojakärsämöä, ohdakkeita, kaunokkeja, pietaryrttiä, keltanoita, harakankelloja, kirjopillikkeitä.


Pelto-ohdakkeita, oikeita perhosmagneetteja.

Kultapiiskuja, harakankelloja, kaunokkeja.

Pietaryrttejä ja kaunokkeja.

Videolla näkyy perhosiloittelua joutomaalla. Bongasin ainakin neitoperhosia, nokkosperhosia, sitruunaperhosia, suruvaippoja, keisarinviittoja ja lisäksi useita muita kaunottaria, joita en lennossa tunnistanut. Lisäksi liikkeellä oli kimalaisia, neidon- ja sudenkorentoja sekä heinäsirkkoja.


Kuvat ja video: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Upea ketomaa. Ihanaa että tällaisiakin on. Sinulla on aivan mieletön kasvilaji- ja perhos-hyönteistuntemus. En ole varmaankaan koskaan nähnyt yhtä aikaa noin paljon perhosia kuin kuvassasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minä olen aikuisiällä opetellut tuntemaan kasveja peruskouluopetukssa saadun opin lisäksi. Minun kouluaikanani ei kerätty kasvikansiota, mutta lasteni kouluaikoina keräily oli taas mukana opinto-ohjelmassa. Harrastin lapsena perhosten keräilyä ja siitä on ollut sekin hyöty, että tunnen perhosia. Mutta luontoa ja sen antimia voi ihailla, vaikkea kaikkia lajeja tunnistaisikaan! Tänä viikonloppuna olin taas perhosapajilla kytiksessä 🦋

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Niin on 🦋🌺🦋🌻🦋🌺🦋🌻🦋🌺🦋

      Poista

Kiitos kommentistasi!