Kun raparperista on tehty jo monta piirakkaa ja kiisseliä ja vielä vaan puska pukkaa uutta vartta, voit kokeilla tehdä tätä mainiota raparperimehua.
Kahteen litraan mehua tarvitaan
- kilo raparperia
(= noin 2 litraa = noin 10 -12 keskikokoista vartta)
- 1 iso tai 2 pientä sitruunaa
- 5 dl sokeria
- 2 litraa vettä
Laita vesi kuumenemaan. Pilko sillä aikaa raparperit isoon (vähintään 4 litran) kannelliseen teräskattilaan tai kulhoon. Pese sitruunat ja siivuta. Lisää sitruunat kattilaan ja kaada sokerit päälle. Kun vesi on kiehuvaa, kaada kattilaan em. aineksien päälle ja laita kattilan kansi paikoilleen. Anna tekeytyä noin vuorokauden ajan. Siivilöi ja pullota. Mehua laimennetaan noin 1 osa mehua, 1 osa vettä -suhteessa tai oman maun mukaan. Voi juoda sellaisenaankin, jolloin maku on melko vahva!
Mehu säilyy jääkaapissa noin viikon verran, jollei tule juoduksi nopeammin.
Jos käytät punaisia raparperin varsia, juomasta tulee kauniin vaaleanpunaista.
Juoma on kiva lisä myös juhlapöytään.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Kiitos hyvästä reseptistä. Pitää laittaa kokeiluun. Väri näyttää tosi kauniilta. Mukavia kesäpäiviä sinne!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kannattaa kokeilla. Minä olen tänä kesänä tehnyt jo neljä satsia! 🦋😋
Poista