maanantai 16. maaliskuuta 2020

Älä osta mitään turhaa -vuosi jatkuu


Havahduin miettimään, että mitä olen tänä vuonna kahden ensimmäisen kuukauden aikana ostanut tai tililtäni maksanut. En juuri mitään säännönmukaisesta poikkeavaa. Useimmat maksut liittyvät jollain tavalla syömiseen, terveyden tai ulkonäön hoitoon. Eniten rahaa on varmaan mennyt kampaajalle, jolla käyn 4-5 viikon välein. Lyhyitä hiuksia on pakko leikkauttaa usein. Kynsien huoltoon menee kuukausittain melkein saman verran. Siinä ne köyhän harvat ilot sitten onkin. Jotkut pistävät terveytensä ja ulkonäkönsä pilaamiseen (=tupakointiin) moninkertaisen määrän.

Kuntosalimaksu on säännöllisenä kuluna kolmannella sijalla. Netissä menee säännöllinen maksu Bookbeatille sekä erään hyötylehden nettiversion maksuun. Puhelinlasku on käytännössä aina sama pari-kolmekymppiä kuussa. Kun en juuri mihinkään soita enkä lähetä tekstiviestejä, niin niistäkin maksan ihan turhaan. Sellaista puhelinliittymää ei vielä taida ollakaan, ettei siihen sisältyisi puhelut ja tekstarit. Pärjäisin melkein pelkällä nettiyhteydellä. Apteekkiin on alkuvuonna mennyt n. 100 euroa. Ison osan korvaa vakuutusyhtiö, kunhan nyt ehtii (hidasta on). Jalkahoidossa käyn pari kertaa vuodessa ja alkuvuoden käynti tuli tehtyä jo. Vaatteita olen tähän mennessä hankkinut alle 30 eurolla.

Tähän en laskenut sitä tekstiilipesuria, josta postasin aikaisemmin, enkä muitakaan perheen yhteisiä hankintoja ja laskuja, jotka maksamme Isännän kanssa puoliksi. Ohessa linkki tekstiilipesurijuttuun.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/01/ala-osta-mitaan-vuosi-loppui.html

Alennusmyynnit on tullut kierrettyä kaukaa enkä kirpputorillakaan ole käynyt yhtään kertaa joulun jälkeen. Ei ne suuret tulot (todellakaan), vaan pienet menot. Pukeutumisen kannalta hankalin vuodenaika on edessä. Ennemmin tai myöhemmin on pakko kuoriutua toppatakin ja muiden paksujen tamineiden alta ja löydettävä kaapista jotain kevyempää ja ohuempaa. Joka vuosi ne vaan tuntuu kutistuneen kaapissa tai muuten tuntuvat oudoilta päällä. Vaatteita ostan vain tarpeeseen, enkä enää vuosiin ole viihdyttänyt itseäni vaatekaupoissa kiertelemällä, ainakaan alennusmyynneissä. Se on varma tapa saada itsensä ahdistuneeksi. Jollain toisella se voi toimia päin vastoin.


Kuvat: Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja lainaaminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin linkkiä saa jakaa.

3 kommenttia:

  1. Tämä oli niiiin mielenkiintoista! Ihanaa! Vallan hehkun! Annan jälleen valtaisat kehut, että panostat itseesi suunnattuihin "turhakkeisiin" vaikka rahaa ei olisikaan yli ayräiden. Voi kun kaikki nuukat vanhuksemmekin tämän olisivat ymmärtäneet sotien jälkeen talouden yhtään parannuttua. Ja komppaan tupakassakin, ihan hukkaan imettyä rahaa!

    Haluaisin kuulla myös miten olet/te luoneet koko olemassaolevan oman tyylin/ne! Ja miksi kevyt vaatetus tuottaa tuskaa? Entä miten olet päätynyt huollattamaan kynsiä. Pyytäisin tästä koko pitkän postauksen, kiitos! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! No nythän olemme tosi otettuja näistä kehuistasi. Palataan tuohon toivomaasi postaukseen myöhemmin. Lisään tähän linkin erääseen viime kesäiseen postaukseen, josta löytynee vastaus yhteen kysymykseesi. Mukavaa päivää!

      https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/bloggaamisemme-lyhyt-historia-ja-sen.html

      Poista
    2. Eikäkö minä tarkotin tyylillä teidän tyyliä, siis human outfittiä! Että miten 50+ kasaa palikoista oman tyylinsä. Kun toiset on jääneet 80 luvulle tai poimii sieltä tuon ja toiset on elää ihan teinarina ja osa poimii sieltä vain tämän. Voiko omaa tyyliään selostaa, selittää, perustella, pohtia jne.

      Esimerkiksi minä tykkään 80-luvun aerobic- ja 90-luvun alun tätimuodista. Näistä olen poiminut hiihtarit ja legginsit ja värikkäät sukkahousut ja ylisuuret collegepuserot ja collegemekot ja loppuja en kerrokaan etten vie teidän parrasvaloja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!