Kaalilaatikon pinta saa pikkuisen kärähtää. |
Kaalilaatikko on molempien Erikoisten Asiantuntijoiden mieleen ja molemmilla on oma tapansa valmistaa tätä mainioita herkkuruokaa. Ja sinullakin varmaan omasi? Laitapa loppuun kommentteihin tai lähetä sähköpostiin nymmanytte@gmail.com meille omat vinkkisi kaalilaatikon valmistamiseen.
Tarvitaan: (iso annos, voit puolittaa tarveaineet tarvittaessa)
Yksi suuri kaalinpää tai kaksi pienempää
Kolme sipulia
900 gr jauhelihaa, nauta tai nauta-sika makusi mukaan.
Tummaa siirappia
Suolaa ja kaaliruokiin sopivia mausteita oman maun mukaan, esimerkiksi rakuuna antaa kivaa, erilaista makua kaalille. Tänään käytin suolan lisäksi Herbamarea.
Voita paistamiseen
Lihaliemikuutio ja 5 dl vettä.
Tee näin:
Pilko kaali ja laita paistinpannu kuumenemaan. Lisää pannulle voinokareita (reilusti) ja lisää kaalisuikaleita (paista 2 - 3 erässä). Lisää loraus (reilu) siirappia ja kuumenna sekoitellen. Anna hautua pannulla kannen alla 5 - 10 minuuttia. Talvikaali vaatii pidemmän haudutusajan. Siirrä haudutettu satsi uunivuokaan ja aloita tämän kohdan alusta kunnes kaikki kaalit ovat uunivuoassa.
Pilko sipulit. Lisää pannulle pikkunokare voita ja kuullota sipulit. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Mausta. Siirrä uunivuokaan.
Lisää pannulle 5 dl vettä ja lihaliemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja varmista, että lihaliemikuutio on sekoittunut veteen. Kaada neste uunivuokaan. Lorauta vielä siirappia ja lisää voinokareita pintaan.
Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin tunti kunnes pinta saa väriä.
Me nautimme kaalilaatikosta punajuurten, suolakurkkujen ja tuoreen ruisleivän kera.
Kaalin esipaisto pannulla sopivissa erissä. |
Että on hyvää! |
Kurkkaa myös toinen kaalilaatikko-ohjeemme: Kaikkien aikojen kaalilaatikko
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Kaalilaatikko on meillä yksi lempiruoista, varsinkin 10v:n! :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! 😋 Meilläkin tämä on koko perheen herkkua!
Poista