sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Härkäpapu-tattikeitto



No nyt on hyvää! 

Tämä on vähän semmonen pakastimensiivoussoppa. Pakkasessa on nimittäin jo pitkään odotellut käyttöä paketti härkäpapuja. Tänään keksin laittaa osan siitä tattikeiton joukkoon. Ja tattejahan on pakastimessa jonkin verran, kun viime kesä/syksy oli niin hyvä vuosi sienestäjälle.

Tarkkoja määriä en tähän osaa sanoa kuin ruokakerman määrä, jota laitoin 2dl. Muuta rasvaa en sitten käyttänytkään. 

Muut ainekset:
Pieni sipuli
Pakastettuja tatteja n. 4dl
Härkis-pakkauksesta ehkä noin 1/3 osa
Vettä pari desiä
(Ruokakermaa se 2dl, joka mainittu edellä)
Jauhoja suurustukseen
Valkopippuria
Kasvis- tai kanafondia loraus
Tarvittaessa suolaa

Kattilaan pilkotut sipulit, sienet, valkopippuri ja härkikset sekä kuuma vesi. Anna kiehua muutama minuutti hiljakseen.  Tee suuruste jauhoista ja vedestä ja lisää sitä keitokseen niin, että siitä tulee paksuhkoa. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää vielä ruokakerma ja anna kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää loraus kasvisfondia. 

Minulla sattui olemaan vain kanafondia, laitoin siis sitä. Tarvittaessa voit lisätä suolaa, kun keitto on lautasella. Ja sitten ääntä kohti. 

Sientennja sipulin suutuntuma oli mukava, mutta härkiksen ei niinkään. Sitä ei pidä jättää kovin isoiksi paloiksi, vaan pilkkoa sekin pieniin osiin.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

2 kommenttia:

  1. Olet todella keksinyt yllättävän sekoituksen härkäpavuista ja tateista. Oli varmasti hyvää, ja vielä kasvisruoka.

    VastaaPoista
  2. Erikoiset Asiantuntijat23. tammikuuta 2024 klo 8.40

    Oli kyllä hyvää. Härkis olisi pitänyt pilkkoa ihan murusiksi. Sen suutuntuma ei ollut paras mahdollinen, jos/kun oli isompia klönttejä. Vatsa ei oikein tykännyt tästä kokoonpanosta. Muuten ok.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!