sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Jouluperinteet

 



Rakastan joulua. Ja jouluisia muistoja. Myös joulukoristeitani, jotka tuovat muistoja mieleen. Mitä sain keneltä ja milloin ja ehkä myös miksi. 

Joka joulu en voi laittaa kaikkia koristeita esille. Valikoin silloin jonkun teeman. Tänä vuonna se on tontut ja enkelit. Joulukuusi koristeltiin puna-kultaiseksi.

Joulun lähestyessä ensimmäisenä ripustan keittiön ikkunalle tähden. Aikataulu on aina sama - viikko 43, joka on täällä päin koululaisten syyslomaviikko. Enää meillä ei kotona asu koululaisia - mutta perinne pysyy. 

Seuraavaksi, ensimmäisenä adventtina, laitan keittiöön kynttelikön. Itsenäisyyspäivänä parvekkeen kaiteeseen havukranssin valoineen. Tänä vuonna ihan ensimmäistä kertaa myös pieni tekokuusi kynttilöineen pääsi itsenäisyyspäivän kunniaksi olohuoneeseen. Aion tehdä niin myös ensi vuonna. Oikea kuusi koristellaan aatonaattoiltana.





Joulukuun ensipäivistä eteenpäin kynttilöiden ja muiden koristusten määrä lisääntyy pikkuhiljaa. Keittiöön ja olohuoneeseen vaihdan jouluiset verhot ja pöytäliinat sekä sohvan päälle tyynyihin joulunpunaiset päälliset.

Kuusi saa olla olohuoneessa mielellään loppiaiseen asti - kerran kuusi vietiin ulos vasta Nuutin päivänä, mutta se olikin erikoisen hyvä kuusi, kun ei varissut vielä silloinkaan.

Melkein parasta joulussa on joulun odotus. Mutta ihan parasta on kuitenkin istua joulupöydässä niiden kanssa, jotka ovat sinä vuonna koolla. Niitä, jotka ovat joulupäivinä toisaalla, tavataan ennen tai jälkeen joulun. Paineita ei oteta eikä luoda toisillemme. Joulun rauha laskeutuu mieliin ja sydämiin.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

4 kommenttia:

  1. Tunnelmallista! Hyvää jouluajan jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Hyvää pian alkavaa uutta vuotta sinulle! 🍀

      Poista
  2. Jouluun valmistautuminen ja joulun aika on ihanaa aikaa. Meilläkin on koristeita, jotka ovat esillä joka joulu. Ne ovat joka joulu samoissa omissa kohti kodissamme. Rauhallista joulun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Meillä on sama meininki kuin teilläkin. Tietyillä joulukoristeilla on aina samat vanhat paikkansa.
      Hyvää pian alkavaa uutta vuotta sinulle! 🍀

      Poista

Kiitos kommentistasi!