keskiviikko 31. elokuuta 2022

Puuroa kehiin eli kitusiin

 Ihminen on siitä kummallinen eläväinen, että uskoo jumalaan, poliisiin ja lääkäriin. Suurin osa meistä ainakin johonkin edellä mainituista. Joskus usko on koetuksella kaikkiin mainittuihin tahoihin, mutta siitä voi etsiä syntipukkia vaikkapa kuntaliitoksista tai sotesta tai muista ulkokehän asioista.

Muistan hyvin miten lapsena me kaikki pihapiirin keskenkasvuiset juoksimme välittömästi piiloon, kun näimme vilauksenkin poliisiautosta - vaikkemme olleet tehneet yhtikäs mitään pahaa. Korvissani on jälkikaiku sanoista "Kytät!" ja muistikuva siitä, kuinka sitten mentiin niin, että hippulat vinkuivat ja pienet pihakivet löivät Retu-tossujen pohjissa tulta.

Sama tottelevaisuus päti nytkin, kun lääkäri määräsi pudottamaan painoa. Asia, joka oli kyllä tiedossani, mutta en ollut saanut mitään aikaiseksi. Kun Uko sai tässä taannoin saman ukaasin, oli aika ryhtyä määräyksestä toimeen. Ruokavalio kuntoon, se on edelleen kaiken painonpudotuksen ja -hallinnan a ja o. Rasvat vaihdettiin kasviperäisiin ja sydänmerkillä varustettuihin tuotteisiin. Leikkeleet menivät myös vaihtoon - meetvurstit jäävät kaupan hyllylle, kun ostoskoriimme sujahtaa kevyempää kinkkua tai kanaa. Samoin oli tehtävä juustojen kanssa, PAITSI että vähärasvaiset juustot eivät ole mistään kotoisin, PAITSI mielestäni Polar 5%.

Suositus olisi myös syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Toinen eli lounas hoituu helposti joko etätöitä tehdessä kotikeittiön ja kokin eli minun toimesta tai konttoripäivinä kaupungilla jossakin lounasruokalassa. Mutta että töiden jälkeen pitäisi väsätä nykyisten kahvien ja herkkuvoileipien sijaan lämmin ateria. Sitten Uko sen keksi - keitetään puuroa!

Tänään oli ensimmäinen kello viiden puurohetki. Kaurapuuroa maitoon keitettynä marjasilmällä. Kyllä oli niin hyvää, että tähän voi kyllä tottua. Ja kun on mätetty riittävän monesti kaurapuuroa, vaihdetaan puuron viljalajia.

Tavoitteena on saada ensi alkuun viisi kiloa pois kummaltakin. Se on ensimmäinen etappi. Ja matkaan lähdetään än yy tee... NYT!

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

8 kommenttia:

 1. Mun paino on oikeasti pysynyt alhaalla kun otin jukurtin ruokavalioon, menee vähintään 4 litraa viikossa. Lisäksi se että syön pieniä annoksia ja useita kertoja päivässä, vaikuttaa. Liikuntaa toki, se 30 min päivässä vähintään, hoituu pyöräilemällä, useimpina päivinä ihan vain kauppa- ym. reissuilla
  Onnea ja menestystä!!
  P.s. itse olen yrittänyt vuoden ajan ujuttaa puuroa aamiaiseen, ei vain luonnistu, mikähän se siinäkin tökkii, hmm.. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tsempistä, sitä tarvitaan!
   Meillä aamupuuron keitto on usein tyssännyt kiireeseen sekä eri aikatauluihin. Ei jotenkin viitsi kumpikin keittää omaa puuroa ja mikropuuroon emme lähde :D
   Meilläkin on nykyään iltapalana luonnonjogurttia. Tänään oli lisukkeena pekaanipähkinöitä, banaania ja mustikoita, päälle loraus inkiväärisiirappia.

   Poista
 2. Paljastan päivän etukäteen: runotorstain aihe tällä viikolla on syys. Tervetuloa kirjoittamaan/lukemaan, jihuu!!

  VastaaPoista
 3. Puurot on kyllä hyviä ja täyttäviä. Painonpudotus on kyllä niin hankalaa, mitä enemmän tulee ikää, olen huomannut. Itse saanut pois koskus muutaman kilon vähähiilarisella, mut aina tuppaa tulemaan takaisin ne kilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Vähän on samanlaisia kokemuksia minulla. Sain jo nelisen kiloa pois kesän aikana, mutta ne pamahti ihan vaivihkaa takaisin, kun rupesin taas herkuttelemaan.

   Poista
 4. Kiva lukea juttujasi, jos kiinnostaa, niin käy lukaisemassa mun blogia, olen nyt 21 päivän vesipaastolla.
  https://vesipaastolla.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi!
  Kävinkin heti kurkkaamassa ja kommentoimassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!