sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Kaikkien aikojen äitienpäiväbrunssi


Muutamana vuonna olemme järjestäneet jälkikasvun kestityksen äitien- ja isänpäivänä siten, että meillä nautitaan brunssi ja sen jälkeen nuoriso pääsee toisiin anoppiloihin vierailulle ja lounaalle. Ja joskus menneinä vuosina on ollut vielä isoäitejäkin tavattavissa lyhyen välimatkan päässä. Meidän tytärten mummut ovat jo siirtyneet tuonpuoleiseen, mutta vävyillä on kummallakin yhdet mummut elossa, mutta asuvat vähän kauempana.



Tämän vuotisen brunssin menyy on seuraavanlainen:

Nakkimunakasta
Uunissa paistettua pekonia
Bruschettaa
Vuoksenpiirakoita ja munavoita
Croissantteja
Jugurttia ja paahdettua granolaa
Kotijuustoa
Smoothieta
Kirsikkatomaatteja ja kurkkua
Hedelmäsalaattia
Mehua, teetä
Kahvia ja täytekakkua

Hyvin perinteistä tarjolla siis. Nakkimunakkaan sijasta piti tehdä yhdistelmä nakista ja paistetusta kananmunasta. Nimesin sen itse aurinkonakiksi. Kokeilussa homma epäonnistui ja päädyimme muuhun ratkaisuun. Tietyssä työvaiheessa nakki niin sanotusti napsahti ja meni poikki. Muutenkin se oli liian jäykkä taipumaan renkaaksi. Höyrytetyt nakit ja paistetut kananmunat olisi ollut myös vaihtoehto.

Aurinkonakkien idean löysin Instagramista videolta. Valitaan mahdollisimman pitkiä nakkeja. Leikataan nakin toiseen reunaan poikittaisia pieniä viiltoja noin puoleen väliin asti ja käännetään nakki renkaaksi varovasti siten, että viillot jäävät ”ulkokurviin”. Suljetaan ympyräksi hammastikulla. Nakki laitetaan paistinpannulle, jossa on tilkka öljyä ja nakin keskelle rikotaan kananmuna paistumaan. 

Granolan valmistin tänään ja siihen tuli kaurahiutaleita, mantelirouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, cashew-pähkinöitä, ruokosokeria, voita, hunajaa ja suolaa.

Bruschettat halusi Isäntä tehdä itse, enkä tiedä ihan tarkkaan, mitä hän niihin aikoi laittaa. Ainakin oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa, pippuria ja suolaa. Ehkä myös ripauksen sipulijauhetta ja valkosipulijauhetta.

Hedelmäsalaattiin kipattiin iso purkillinen säilykehedelmiä sekä tuoreita hedelmiä: banaania, päärynää, appelsiinia sekä viinirypäleitä. 


Äitienpäivän täytekakku. Gluteeniton ja laktoositon.

Smoothie sisältää banaania, avokadoa, soijajogurttia sekä itse kasvatettua ja kuivattua minttua.


Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat





2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa brunssinne. Tuohan onkin hyvä ratkaisu että järjestää brunssin ja niin nuorille jää aikaa tervehtiä isovanhempiaan ja anoppejaan appejaan. Muistan itse millaista lentoa äitienpäivät ennen olivat kun äitejä oli useammassa sukupolvessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Brunssi onnistui mielestämme oikein hyvin. Ei me tänään sitten enää muuta syötykään, kuin brunssin rippeitä iltapalaksi. Kakkua jäi vielä palanen huomiseksi. Gluteenittomaan kakkupohjaan laitoin osan jauhoista mantelijauhoja. Oliko sen ansiota vai ei, mutta pohjasta tuli ihanan kuohkea.

      Poista

Kiitos kommentistasi!