perjantai 19. marraskuuta 2021

Kaikkien aikojen maa-artisokkapasta grillimakkaralla

 


Neljään reiluun annokseen herkkupastaa tarvitaan:

- 400 gr pennepastaa
- n. 300 - 400 gr valitsemaasi grillimakkaraa tai chorizoa
(alkuperäisessä ohjeessa 200 gr chorizoa, joka on A-luokan makkaransyöjän mielestä liian vähän)
- 3 valkosipulinkynttä
- 500 gr maa-artisokkia
- 1 tl kuivattua timjamia
- noin 1/2 tl suolaa
- noin 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl pastan keitinvettä
- 2 dl kuohukermaa
- rucolaa (alkuperäisessä ohjeessa pinaattia)
- 1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
- öljyä makkaroiden paistamiseen

Vaihdoin ohjeen mukaisen chorizon Pirkan parhaat Tomaatti & yrtit grillimakkaraan.

Näin valmistuu:

Viipaloi makkarat. Paista pannulla öljyssä. Puserra valkosipulinkynnet makkaroiden sekaan paistumaan. Siirrä lautaselle odottamaan.

Pese, kuori ja viipaloi maa-artisokat ohuiksi viipaleiksi. Paista makkaroiden jäljiltä olevassa rasvassa noin 10 minuuttia.

Keitä tässä välissä pasta kypsäksi. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen. 

Mausta maa-artisokat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle pastan keitinvesi ja kerma. Anna kiehua, kunnes maa-artisokat tuntuvat pehmeiltä. (Jos käytät pinaattia, lisää se tässä vaiheessa, keitä vielä n. minuutin ajan)

Lisää valutettu pasta ja makkarat maa-artisokkien sekaan. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita ainekset.

Lisää rucola lautaselle annoksen päälle.


Maa-artisokan makeus, makkaran suolaisuus ja sitruunan kirpeys sopivat ihanasti yhteen! Timjami ja rucola kruunaavat kermaisen makunautinnon 😋


Valmiin annoksen päälle  ohjeen mukaan parmesaaniraastetta. En laittanut eikä annos juustoa kaivannut.





Alkuperäinen ohje Chorizo-maa-artisokkapasta Me Naisten numerossa 45 (10.11.2021)

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselle. Tuota makkaraa en ole maistanut. Pitääkin kauppareissulla katsella makkarahyllyä tarkemmin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Tämä makkara oli hyvää ja sopii varmasti moneen makkararuokaan ja maistuu tietysti ihan sellaisenaankin.
    Tämä ruoka oli meillä uusi kokeilu ja kolmihenkisen ruokaraatimme mukaan "menee jatkoon!"

    VastaaPoista
  3. Tein tätä viime viikonloppuna kun rouvan Me Naisista bongasin reseptin. Aivan törkeän hyvää.
    Tuo maa-artisokka on erittäin maukas raaka-aine. Toinen loistava maa-artisokkaresepti on Maa-artisokkarisotto jonka resepti löytyy Alkon sivuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      No eikö vain ollutkin hyvää 😋
      Kuuklasin tuon mainitsemasi Alkon sivuilta löytyvän ohjeen ja aion kokeilla sitä.
      Melkein samanlainen on Valion ohje, tässäsiihen linkki: https://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-maa-artisokkasosekeitto/ Olen tehnyt tällä ohjeella. Luulen, että valkoviini antaa hyvän säväyksen tuohon "sinun" keittoon.

      Poista

Kiitos kommentistasi!