En ehtinyt ottaa kuvaa koko piiraasta, vain palasesta lautasellani. |
Sulata voi mikrouunissa tai kattilassa vesihauteessa.
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää raastetut porkkanat, sulanut voi ja suola.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 - 28 cm voideltuun vuokaan.
Esipaista pohjaa noin viisi minuuttia uunissa 200 asteen lämmössä.
Levitä pohjan päälle kypsät kanafileepalaset.
Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma, pilkottu punasipuli ja juustoraaste. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä paprikajauheella ja/tai pizzamausteella.
Kaada seos kananpalojen päälle.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Viipaloi pinnalle noin sentin paksuisia vuohenjuustoviipaleita.
Lusikoi pinnalle paholaisen hilloa.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tämä piiras on petomaisen herkullista, aivan pirullisen viekoittelevaa, suorastaan syntisen hyvää.
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Luvaton kopioiminen kielletty. Mutta minä taidan silti (ihan salaa) kopioida tämän käsin reseptikansiooni. Kiitos!
VastaaPoistaJuuri tämmöisistä iltapalaksi sopivista tarjottavista minulla on pulaa silloin kun on vieraita.
Kiitos kommentistasi! Luvalla tai ilman lupaa saa kopioida omaan käyttöön 🥰 Tämä on takuuvarmasti menestys, kun tarjoat vieraille iltapalaksi 😋
PoistaNo, nyt on petomaisen herkullinen resepti! Peukutan!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kyllä - petomaisen hyvää!!! 😈🔥😈🔥😈
PoistaAjatteli, ettei enää montaa kokeilematonta reseptiä tällä iällä tule vastaan, mutta taas tuli.
VastaaPoistaSeuraavan kerran yökyläläinen pääsee tekemään tätä. Kiitos. Ja tunnustan, kopioin ihan koneen muistiinpanoihin.
Kiitos kommentistasi!
PoistaKopioida voi omaan käyttöön ja linkkiäkin saa jakaa, jos haluaa! Tätä "ilosanomaa" soisikin jaettavan, niin pääsee mahdollisimman moni herkuttelemaan. On tämä niin hyvää piirasta!
😋😋😋
No ois mun herkkulistalle sopiva myös, broiler on niin mun ruokaa kalan lisäksi, tänään ostin 2rs kanafileitä viikonlopuksi.
VastaaPoistaEi tullut inho kanaan tai broileriin, vaikka lapsuudessa naapurin mummo löi kananpään poikki, ja kyni sen ja toi ruuaksi meille.
Kiitos kommentistasi!
PoistaOn se aika jännä juttu, että ennen ei lapsia varjeltu eläinten tappamisen katsomiselta. Sitä pidettiin niin luonnollisena. Toisaalta lapset sitten oppivat tietämään mistä se ruoka oikein tulee. Nykyään on paljon lapsia, jotka eivät ole koskaan käyneet esimerkiksi navetassa tai kanalassa. Eikä sellaisia maalaisnavettoja taida enää ollakaan - sellaisia "tehotuotantolaitoksia" vain. Osa lehmistä ei kuulemma pääse kesäisin enää ulos laisinkaan. Minun korvissani se kuulostaa melkein eläinrääkkäykseltä.