keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Joulukranssi



Muutamia vuosia sitten oli askartelubuumi tehdä ruusukekranssi paperisista suodatinpusseista. Idea jäi muhimaan mieleeni kunnes muutama päivä sitten näin ystävän tekemän kranssin livenä. Vielä samana päivänä lähdin haalimaan tarpeita kranssin tekoa varten.

Tarvitaan:

- styroksinen kranssipohja, jonka toinen puoli on kupera ja toinen tasainen

- paketillinen suodatinpusseja (ei Melittaa, jos et halua ruusukkeisiin kirjaimia 😁) eli 100 kpl

- valosarja tai kaksi, riippuen valosarjasta ja toivotusta valon määrästä

- kuumaliimapistooli

- nitoja, juomalasi, kynä, sakset




Laita kolme suodatinpussia päällekkäin ja piirrä pienellä lasilla kolme ympyrää. Ennen irtileikkaamista nido ympyrät keskeltä kiinni toisiinsa.


Rypytä ympyrän paperit kerros kerrallaan. Päällimmäinen paperi eli sisimmäksi jäävä rypytetään kaikkein tiiviimmäksi. 


Kun ruusukkeet on rypistelty, laita kuumaliimapistooli tulille.


Aloita ruusukkeiden liimaaminen kuperan puolen keskeltä.




Kun ensimmäinen ympyränmitta on täynnä ruusukkeita, pujottele (lanka)valosarja ruusukkeiden välistä. Pujottele se ruusukkeiden "juuresta" niin, että riittää  kranssin ympäri. Kranssin kääntöpuolelle voi valosarjan paristokoteloa varten kovertaa kolon ja liimata kotelon siihen kiinni niin, että kannen saa auki paristojen vaihtoa varten. Jatka ruusukkeiden liimaamista kunnes kupera puoli kranssista on täynnä. Muista, että mitä muhkeampi sitä kauniimpi.

Valmista tuli! Kranssi on tosi suloinen. Livenä vielä paljon kauniimpi kuin näissä kuvissa. Halutessaan tätä voi vielä koristella lisää vaikka kauniilla nauhalla, mutta ei välttämättä kaipaa mitään lisäyksiä. 

Kranssini halkaisija on noin 30 cm ja aikaa meni kaksi iltaa, noin pari tuntia kerrallaan. Kovin homma on väkerrellä ruusukkeet. Kivaa iltapuhdetta ja homma onnistuu varmasti! Vielä ehtii tehdä jouluksikin, itselle tai lahjaksi! Kranssissani on kaksi lankavalosarjaa, punainen ja valkoinen. Molemmissa on 20 pikkuruista "lamppua". Näin tehden joskus voi sytyttää vain punaiset valot päälle ja toisena iltana valkoiset ja sitten taas molemmat. Kranssi on kaunis myös pimeänä eli ilman valoja!


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat



1 kommentti:

  1. Siitä tuli kaunis kranssi,ja valot kruunaa sen.
    olen tehnyt joku vuosi ihan samanlaisen, yhteen aikaa tein paljon kransseja enimmäkseen kävyistä, joita suihkutin valkoisella spreymaalilla, tein myös käpy palloja, niin tein marttojen myyjäisiinkin kransseja, olenkohan maininnut tuon tällä ennenkin, viime aikaiset kranssit on serveteistä, jokunen kranssi taitaa olla blogissanikin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!