lauantai 18. heinäkuuta 2020

Haaste, osallistukoon ken tahtoo

Jatkan monissa blogeissa ollutta haastetta, jossa valmiina oleviin sanoihin keksitään tarinaa oman sukunimen ensimmäisellä alkukirjaimella. Voi kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa otsikkona olevasta sanasta. Löysin idean muun muassa Marjatan kirjat ja mietteet -nimisestä blogista, johon on linkki oman blogimme etusivulla. Päätin kirjoittaa tyttösukunimeni alkukirjaimella, joka on M. Saa kopioida ja jatkaa haastetta.


VAATE: Minihame. Itse en ole juurikaan käyttänyt minihametta. Enkä hametta muutenkaan. Nyt vanhemmiten se(kin), siis hame ylipäätään, alkaa välillä tuntua hyvältä idealta.


JUOMA: Mehu. Enpä mehuakaan juuri juo. Janoon ja ruokajuomaksi vettä ja joskus jotain vähän sakeampaa. Meillä on mehua aina kuitenkin jääkaapissa, koska Isäntä tykkää juoda appelsiinituoremehua jälkiruoaksi. Hän tekee aterian jälkeen piimälasiin siitä "smoothien".


PAIKKA: Makuuhuone. Nukkuminen on parasta mitä ihminen voi vaatteet päällä tehdä syömisen lisäksi. Joskus kesähelteillä voi ja täytyykin nukkua jopa ilman vaatteita.


RUOKA: Maksalaatikko. Välillä se on ollut inhokki ja välillä maistunut. Eräs perheenjäsen pitää maksalaatikosta niin paljon, että taitaa olla hänen mielestään paras jouluruoka. 


ELÄIN: Mittarimato. Harvoin näkee, mutta sen meno on kivan näköistä.


TYTÖN NIMI: Marjatta. Elämässäni on aina ollut joku Marjatta. Yksi ensimmäisistä leikkikavereistani oli naapurin Marjatta. Koulussa englannin kielen opettaja oli Marjatta. Kauppaopistossa kirjanpidon opettaja oli Marjatta ja tällä hetkellä yksi työkavereistani on Marjatta. Tämä työkaveri-Marjatta oli aikoinaan Erikoisten Asiantuntijoiden ohella myös niitä kuuluisia kauppaopiston naisia. Ja nyt järjestyksessä viidennen Marjatan blogi on etusivullamme.


POJAN NIMI: Mauno. Edesmenneen isäni etunimi. Mauno Ahonen on myös hauska hahmo eräässä viihdeohjelmassa.


AMMATTI: Mittarinlukija. Yksi kadonneista ammateista. Nykyään sähkömittari luetaan etänä, mikä on ihan käsittämätön juttu.


KUVAUS HENKILÖSTÄ: Muistelmateos. Merkkihenkilöiden elämänkerrat ja muistelmat ovat hyvää luettavaa, kunhan on kyse jostain oikeasti eläneestä ja vaikuttaneesta ihmisestä eikä jostain kolmikymppisestä, jolla on vielä elämä elämättä. 


JOKA KODISSA: Mikrokuituliina. Pitäisi ainakin olla mikrokuituliina, joka on siivoushommissa aivan lyömätön. Meillä on niitä monta. Tiskipöydällä on omansa, vessan siivoukseen, kahvojen ja katkaisijoiden pyyhkimiseen, lattioiden pyyhkimiseen...


Kuva: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin ja postauksen linkkiä saa jakaa.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!