maanantai 24. helmikuuta 2020

Uunilohta koskenlaskijan makuun


Aina pitäisi olla keksimässä mitä syödään viikonloppuna. Varmaan tuttu pulma teillekin? Samat selkäytimestä tulevat reseptit kyllästyttää ja edes niihin pitäisi saada jotain uutta "twistiä". Ja jos mahdollista, terveellisempää versiota. Jos ei jotain ihan uutta sitten uskalla keksiä. Uudesta puheen ollen, kiinnostuin äskettäin lähi-idän mauista, kun ystäväni houkutteli minut syömään uuteen lounaspaikkaan, jonka pitäjä on lähtöjään ilmeisesti iranilainen. Osa ruuista ainakin on iranilaisesta keittiöstä. Tein samaan paikkaan lounastapaamisen yhden toisen ystäväni kanssa myöhemmin ja hänkin tykkäsi.

Mutta tämänkertainen postaus koskee ihan kotoista uunilohta, johon yleensä laitan smetanaa, mutta tällä kertaa korvataan se Valion Koskenlaskija Ruoka Maustamaton -tuotteella sekä Koskenlaskija Paprika
-sulatejuustolla. Rasvaprosentti näissä on ainakin matalampi kuin smetanassa.

Ainekset:

n. 1kg lohifile
1 prk Koskenlaskija Ruoka Maustamaton
1/2 pkt Koskenlaskija Paprika -sulatejuustoa
2 rkl sitruunamehua
sitruunapippuria
suolaa
ruohosipulia (tuoretta tai kuivattua)
tilliä (tuoretta tai kuivattua)
juoksevaa Beceliä uunivuoan voiteluun

Valmistusvaiheet selviävät oheisista kuvista. Uuniin 175C asteeseen n. 40 minuutiksi. Sillä aikaa voit keittää perunat.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä tekstissä ja kuvissa mainittujen tuotteiden ja tuottajien kanssa.
Kuvien ja tekstin kopioiminen käyttäminen sellaisenaan ilman lupaa on kielletty.
Reseptiä saa käyttää ja linkkiä blogiin jakaa niin paljon kuin haluaa ja ehtii ja on toivottavaakin. Kiitos yhteistyöstä.

2 kommenttia:

  1. Ouh, miten herkullinen ohje. Koskenlaskijaa voisi laittaa melkein mihin tahansa. Itse käytän sitä tätä nykyä laihduttaessani vain keittoihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Hyvää se onkin! Tämä vähän löysempi koskenlaskija on kätevää käyttää. Koskenlaskija on myäs ihan "must have" lohikeitossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!