Yhtäkkiä päähäni pälkähti tehdä pitkästä aikaa lapsuudenkodissani 1980-luvulla usein tehtyä risottoa. Tuolloin resepti oli hyvinkin yksikertainen. Riisiä, jauhelihaa, sipulia ja herne-maissi-paprikaa ja valmiin annoksen päälle paaaaaljon ketsuppia!
Tämä oli aikanaan yksi omienkin lasteni lempiruokaa. Usein tuunattiin sitä niin, että lisättiin vielä nakkeja mukaan.
Tänään valmistin risoton seuraavilla aineksilla:
- irtonaista riisiä 4,5 dl +9 dl vettä - keitetään kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan
- 2 sipulia, kuullotetaan öljyssä pannulla
- 700 gr naudan jauhelihaa, paistetaan kypsäksi öljyssä
- pakasteparsakaalia, kiehautetaan kypsäksi pussin ohjeen mukaan
- tuoreita pitkiä vihreitä papuja, jotka pehmitetään 225 asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia. Lorauta pavuille öljyä ja suolaa ennen uuniin laittoa
- mausta kypsä jauheliha (suola, jauhelihamauste, paprikajauhe, valkosipulijauhe)
- lisää pannulle jauhelihan sekaan kokonaisia herkkusieniä, sokeriherneen palkoja, pussillinen herne-maissi-paprikaa ja pussillinen pakastemaissia ja sekoittele sen aikaa, että pakasteet sulavat ja kuumenevat
Yhdistä kaikki edellä mainitut ainekset.
Valmista tuli!
Perinteisen ketsupin lisäksi esimerkiksi barbeque soossi sopii risoton sekaan erinomaisesti. |
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!