perjantai 3. joulukuuta 2021

Kaikkien aikojen kasaririsotto

 


Yhtäkkiä päähäni pälkähti tehdä pitkästä aikaa lapsuudenkodissani 1980-luvulla usein tehtyä risottoa. Tuolloin resepti oli hyvinkin yksikertainen. Riisiä, jauhelihaa, sipulia ja herne-maissi-paprikaa ja valmiin annoksen päälle paaaaaljon ketsuppia!

Tämä oli aikanaan yksi omienkin lasteni lempiruokaa. Usein tuunattiin sitä niin, että lisättiin vielä nakkeja mukaan.

Tänään valmistin risoton seuraavilla aineksilla:

- irtonaista riisiä 4,5 dl  +9 dl vettä - keitetään kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan

- 2 sipulia, kuullotetaan öljyssä pannulla 

- 700 gr naudan jauhelihaa, paistetaan kypsäksi öljyssä 

- pakasteparsakaalia, kiehautetaan kypsäksi pussin ohjeen mukaan

- tuoreita pitkiä vihreitä papuja, jotka pehmitetään 225 asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia. Lorauta pavuille öljyä ja suolaa ennen uuniin laittoa

- mausta kypsä jauheliha (suola, jauhelihamauste, paprikajauhe, valkosipulijauhe)

- lisää pannulle jauhelihan sekaan kokonaisia herkkusieniä, sokeriherneen palkoja, pussillinen herne-maissi-paprikaa ja pussillinen pakastemaissia ja sekoittele sen aikaa, että pakasteet sulavat ja kuumenevat

Yhdistä kaikki edellä mainitut ainekset. 

Valmista tuli!


Perinteisen ketsupin lisäksi esimerkiksi barbeque soossi sopii risoton sekaan erinomaisesti.




Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!