Laskiainen perinneruokineen on taas täällä.
Erikoinen Asiantuntija on aina tehnyt hernekeittonsa uunissa. Se on silti keittoa, vaikka se uunissa kypsennetäänkin. Uunissa se ei pala kattilan pohjaan eikä sitä tarvitse jatkuvasti sekoitella ja vahtia.
Ohessa ohje, josta riittää isommallekin katraalle nälkäisiä ulkoilijoita:
pussi kotimaisia kuivattuja herneitä ja pari litraa kylmää vettä liottamiseen
400g vähärasvaista nauta-sika jauhelihaa
1 paketti gourmet-pekonia
1 iso punasipuli
1 tl meiramia
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl vasikkafondia tai 2 lihaliemikuutiota
noin 1,5 litraa kuumaa vettä
Liota herneet yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele herneet pariin kertaan. Kaada ne kolmen litran uunipataan.
Pilko ja ruskista kevyesti pekonit ja pehmitä pilkottu sipuli samalla pannulla. Paista myös jauheliha. Paistorasvaa ei välttämättä tarvita, jos paistat pekonit ensiksi. Lisää ja sekoita nämä sekä kaikki mausteet herneiden sekaan pataan. Kaada vettä päälle niin paljon, että herneet peittyvät. Sekoita.
Kypsennä uunissa 150C asteessa noin kolme tuntia. Tarkista pari kertaa kypsymisen aikana, sekoita ja lisää kuumaa vettä tarvittaessa. Lisää suolaa vasta lautaselle.
Miten sinä valmistat hernekeiton? Vai luotatko vielä vaan siihen Jalostajan purkkiversioon?
Kuvat: Pixabay
Usein olen tehnyt hernekeiton itse, ja kun tykkään savuluista,+luomuporkkanaa, niin palvikaupasta käyn sitä hakemassa, mistään muualta savuluita ei saa, se liha oikeastaan jää syömättä, mutta hernekeitto savun makuisena on hyvää, (lihat+luut menee ketuille sitten kun keitto loppuu.)
VastaaPoistaUunissa en ole kyllä tehnyt.
Laskiaispullat teen jo tänään.
Huomenna -2 astetta, sopiva sää mennä hiihtämään.
Hyvää viikonloppua ja laskiaista!
(ai niin, viherkasvi kuvat tulee kohta)
Onhan mulla varalta jalostajan hernekeitto purkkeja, ne kun säilyy aika kauan
Kiitos kommentistasi. Täytyykin kokeilla noita savuluita. Kokeile sinäkin uunissa valmistamista. ;)
PoistaEn ole koskaan valmistanut hernekeittoa uunissa, mutta pitäisi varmaan kokeilla. Minun hernekeittooni tulee myös porkkananpalojanoiden sinun mainitsemiesi aineksien lisäksi.
VastaaPoistaLaskiaispullat mantelimassalla ostetaan meillä kaupasta.
Kiitos kommentistasi. Joskus olen minäkin laittanut pieniä porkkananpaloja hernariin. Täytyykin ensi kerralla laittaa taas. Kokeile sinä hernarin valmistamista uunissa. ;)
Poista