keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Vadelmaherkku!


500g Oatly turkkilaista kauragurttia

2x2dl laktoositonta vispikermaa

1/2 dl sokeria

1/2 dl steviaa tai karppisokeria

4dl pakastevadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. 

Kauragurtista tulee mukavan pehmeä suutuntuma ja omanlaisensa maku. Rahkan happamuus puuttuu tästä kokonaan ja rasvasta osa on kasvirasvaa. Kerman voi myös korvata kaurakermalla.

Huom! Turkkilainen kauragurtti ei ole gluteenitonta.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

5 kommenttia:

  1. Tuota turkkilaista en ole koskaan vielä ostanut, nytpä aion ostaa, usein teen mustikka/puolukka rahkaa, koska niin tulee marjat syötyä,
    ja samalla vitamiinit,
    hyvä ohje -kiitos, pitää kokeilla, kun tuo poikkeaa omasta rahka reseptistäni.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta pitää joskus kokeilla, marjoja löytyy pakastimesta.

    VastaaPoista
  3. Oikeastaan voisi tehdä pienen annoksen marjarahkaa joku päivä, jälkkäriksi ja iltapalaksi. Jostain syystä on kaikki hapan alkanut tökkiä viime vuosina. Toisaalta mä oon aina laittanut aika runsaasti kermavaahtoa...niin se uppoaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne. Tuo kauragurtti rahkan tilalla on juuri siitä kiva, että rahkan happamuus jää pois. Ja herkusta tulee tosi pehmeän makuista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!