500g Oatly turkkilaista kauragurttia
2x2dl laktoositonta vispikermaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl steviaa tai karppisokeria
4dl pakastevadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
Kauragurtista tulee mukavan pehmeä suutuntuma ja omanlaisensa maku. Rahkan happamuus puuttuu tästä kokonaan ja rasvasta osa on kasvirasvaa. Kerman voi myös korvata kaurakermalla.
Huom! Turkkilainen kauragurtti ei ole gluteenitonta.
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Tuota turkkilaista en ole koskaan vielä ostanut, nytpä aion ostaa, usein teen mustikka/puolukka rahkaa, koska niin tulee marjat syötyä,
VastaaPoistaja samalla vitamiinit,
hyvä ohje -kiitos, pitää kokeilla, kun tuo poikkeaa omasta rahka reseptistäni.
Kiitos ohjeesta pitää joskus kokeilla, marjoja löytyy pakastimesta.
VastaaPoistaOikeastaan voisi tehdä pienen annoksen marjarahkaa joku päivä, jälkkäriksi ja iltapalaksi. Jostain syystä on kaikki hapan alkanut tökkiä viime vuosina. Toisaalta mä oon aina laittanut aika runsaasti kermavaahtoa...niin se uppoaa!
VastaaPoistaKuulostaapa hyvältä!
VastaaPoistaKiitos kommenteistanne. Tuo kauragurtti rahkan tilalla on juuri siitä kiva, että rahkan happamuus jää pois. Ja herkusta tulee tosi pehmeän makuista.
VastaaPoista