Näissä kokkaushommissa tuppaa käymään niin, että tekovaiheesta muistaa ottaa valokuvia, mutta kun valmis ruoka on pöydässä, ei kuvaaminen muistu mieleen, vaan on kiire päästä nauttimaan tuloksista. Niin kävi taas tämänkin kanssa.
Välillä tuntuu siltä, että broileri kotkottaa jo korvistakin ulos, anteeksi jo etukäteen. Kun ei syö punaista lihaa, niin silloin on syötävä jotakin vaaleaa lihaa tai kalaa. Jos meinaa nimittäin muutakin syödä kuin kasviksia. Pelkillä kasviksilla ei ainakaan Erikoinen Asiantuntija pysy hengissä.
Leikkaa fileen paksuimpaan kohtaan varovasti terävällä veitsellä mahdollisimman laaja "tasku" kuitenkaan rikkomatta taskun reunoja tai pohjaa. Ripauta taskuun mieleisiäsi mausteita, esimerkiksi curryä, valkosipulijauhetta, mustapippurirouhetta, suolaa...
Viipaloi paprikakoskenlaskijasta ohuita viipaleita (ei siitä kovin ohuita edes saa) ja laita taskuun haluamasi määrä juustoviipaleita siten, että saat taskun suljettua ja kiinnitettyä cocktailtikulla.
Ripauta ulkopinnalle vielä vähän mausteita ja leivitä fileet molemmin puolin korppujauhoissa. Käytä tarvittaessa gluteenittomia korppujauhoja. Ruskista fileet öljyssä pannulla molemmin puolin kevyesti. Käytin tässä avokadoöljyä.
Lado ruskistetut fileet uunivuokaan vierekkän ja paista vielä uunissa 175C asteessa kypsiksi, puolisen tuntia riittää. Keitä lisäksi mieleistäsi riisiä ja höyrytä kasviksia. Valkosipulimajoneesia voi tarjota lisäksi, jos kastiketta kaipaa. Varoita syöjiä ja syöjättäriä cocktailtikuista.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
SAMA JUTTU, EN SYÖ PUNAISTA LIHAA, ENKÄ MUUTENKAAN LIHAA SYÖ, SILTI EN OLE KASVIS-SYÖJÄ, ELI BROILERI JA KALA KUULUU MUN RUOKAVALIOON.
VastaaPoistaHYVÄ KUN ON TUO PURKIN KUVA TUOSSA, NIIN OSAA PAREMMIN OSTAA SITÄ, EN OLE TUOTAKAAN KOSKAAN EDES NÄHNYT, KUN EN OLE HAKENUTKAAN SITÄ.
KIITOS TAAS HYVÄSTÄ BROILER OHJEESTA.
HYVÄÄ ALKAVAA JOULUKUUTA !