lauantai 28. marraskuuta 2020

Pestobroileria timjamihunnulla


Erikoisten Asiantuntijoiden koekeittiössä valmistui viikko sitten sunnuntailounaaksi helppoa ja edullista  arkiruokaa. Broilerin reisipalat maksoivat Prisman tiskillä 5,25e/kg. Roskiin menevä hävikki on paljon pienempi kuin koipi-reisipaloissa. 

Reisipaloja täytyy tähän ruokaan varata kaksi kappaletta per ruokailija. Tosinälkäisille tai muuten hyväsyöntisille voi mennä kolmekin.

8 kpl broilerin reisipaloja

1/2 dl oliiviöljyä

3 rkl vihreää pestoa

1 nippu tuoretta timjamia

1tl sitruunapippuria

1/2 tl currya

1/2 tl valkosipulijauhetta


Sekoita mausteet öljyyn. Lado broilerin reisipalat voideltuun uunivuokaan rinnakkain. Voitele maustetulla öljyllä. Käytä öljy kokonaan. Sivele pesto reisipalojen pintaan. Silppua päälle nippu tuoretta timjamia. Timjamin tulee olla nimenomaan tuoretta, kuivattu timjami ei käy.

Tämän voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä ja peittää astian kelmulla jääkaappiin, jotta broilerit ehtivät maustua. Itse annoin niiden maustua pari tuntia ja sekin kyllä oli ihan ok.

Sitten uuniin 175C asteeseen. 40 minuutin jälkeen tiputa uunin lämpö 150C asteeseen, ettei timjamit kärähdä.

Keitä lisäkkeeksi pitkäjyväistä riisiä tai basmatiriisiä. Höyrytä kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaviipaleita, kukkakaalia, parsakaalia tai ruusukaalia. Valkosipulimajoneesi maistuu myös tämän kanssa.

Oheisissa kuvissa on käytetty vähemmän pestoa, kun ei enempää sattunut olemaan ja timjamistakaan en uskaltanut koko nippua käyttää, ettei tule liikaa. Hyvin voi käyttää koko nipun.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteisytötä.




3 kommenttia:

  1. En syö broileria, mutta tuo timjami huntu kiinnosti kovasti. Timjami on lempimausteeni. Se sopii moneen ruokaan. Niin kasvis- tai kalaruokaan. Lohen päälle laitan maustehunnun timjamista, tillistä ja kirvelistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Tuore timjami tuoksuukin niin ihanalta. Kuivattua kirveliä en ole vähään aikaan löytänyt marketeista. Laitoimme sitä aina keittoruokiin.

      Poista
  2. Kiitos tästä broiler ohjeesta myös, nyt tulee kokeiltua sellaista, mitä koskaan ei ole tullut kokeiltua, aina kun on liian yksinkertaisia ruokia, tai en ole viitsinyt katella mitään mausteita tai yrttejä.Hyvää joulukuun alkamista !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!