sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Tiina Katriina Tikkanen: Toinen silmä kiinni


Tiina Katriina Tikkasen esikoisromaani raskaasta lapsuuden traumasta. En tiedä, kuinka paljon kirjoittaja on sisällyttänyt tarinaan omia kokemuksiaan vai onko ollenkaan. Hyvin todentuntuisesti hän kuitenkin kirjoittaa insestin varjostamasta lapsuudestaan, jonka muistot putkahtavat pintaan aivoinfarktin aiheuttaman näköhäiriön seurauksena.

Kirjailija osaa viedä tarinaa eteenpäin niin, ettei lukijan tarvitse ahdistua liikaa, vaikka aihe on kylmäävä. Kirja muuttuu kiinnostavammaksi mitä pitemmälle sitä lukee. Aluksi ajattelin, että en pysty tästä kirjoittamaan blogiin mitään ja aika lyhyeksi tämä juttu tulee jäämäänkin.

Itse juoni on sinänsä aika lyhyt. Kirjan päähenkilö pohdiskelee mieleen nousseita muistikuvia lapsuudestaan. Asioita, joita on tapahtunut ja joita lapsi ei ole voinut ymmärtää silloin. Aikuisena ymmärtää paremmin sen, mitä on tapahtunut, mutta ei voi tapahtumia tietenkään hyväksyä. Silti päähenkiö yrittää antaa tekijälle anteeksi.

Kirjasta käy hyvin selville, että lapsuudessaan traumoja kokeneet ihmiset sairastuvat trauman seurauksena aikuisena joko henkisesti, fyysisesti tai sekä että. Moni voi löytää kirjasta yhtymäkohtia omaan lapsuuteensa ja omaan myöhempään elämäänsä, vaikka ei samanlaisia asioita olisikaan kokenut.



Kuvat: Erkoiset Asiantuntijat / kirjan etu- ja takakansi
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!