tiistai 2. kesäkuuta 2020

Murekepäivä vol 2


Tammisen paistovalmis lihamureke on poistunut Prisman valikoimista.

Se on sitten kyhättävä lihamureke tästä lähtien aina itse, kun murekepäivä koittaa.
Gluteeniton ja laktoositon. Kunnon möhkäle, josta riittää kahdelle pariksi päiväksi.

Tiistai on murekepäivä, kuten Kummelin samannimisessä (Murekepäivä) Youtube-videossakin todetaan.

800 g naudan jauhelihaa
1 dl glueenittomia korppujauhoja
1,5-2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli (tai maun mukaan enemmänkin)
puolikas pieni prk viipaloitua aurinkokuivattua tomaattia
2 kananmunaa
mustapippuria
oreganoa
paprikajauhetta
suolaa

Sipuli pilkotaan ja freesataan pannulla. Korppujauhot sekoitetaan kermaan turpoamaan. Kananmunat rikotaan ja sekoitetaan joukkoon. Valkosipuli murskataan. Kaikki ainekset sekoitetaan ja annetaan seoksen maustua jääkaapissa pari tuntia. Muotoillaan mureke voideltuun uunivuokaan paistumaan.

Paistetaan uunissa 175C asteessa 1 t 15 min.

Lisänä keitetyt perunat, uunivihannekset ja ruskea kastike. Jälkimmäistä löytyy kaupan maitohyllystä gluteenittomana ja laktoosittomana versiona. Kastike kuumennetaan kattilassa ja lisätään sekaan vähän mustapippuria. ”Mummolaruokaa”, sanoisi esikoistytär. Sehän se on parasta. Varsinkin kun tarvitaan energiaa ja jaksamista esim. puutarhatöissä tai halkohommissa.

Aikaisemmin olen tehnyt itse aina täytettyä lihamureketta, mikä on aivan turhaa. Ei sitä tarvitse täyttää ollenkaan. Yksi vaihe ja vaiva vähemmän. Ihan tämmöinen "perushuttukin" on ok.

Kuva: Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin ja postauksen linkkejä saa jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!