keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Anteeks ihan kaikesta!





Erikoiset Asiantuntijat pitivät kriisipalaverin whatsappin välityksellä ja pohtivat, mitä kaikkea pitää kieltää, ettei kukaan vaan pahoittaisi mieltään lisää tai ettei kenenkään henkinen kehitys tai herkkä mieli joutuisi väärille raiteille.

No ihan ensimmäisenä täytyy välittömästi kieltää karjalanpiirakka. Siitähän voi tulla kaikenlaisia mielleyhtymiä muotoineen ja rypytyksineen. Ja on varmaan tullutkin. Ja vielä tuo Karjala-sanakin. Sen kanssa täytyy olla varovainen ja säilyttää sopiva itäkumara, ettei vaan Vlade pahoita mieltään. Kaikkien karjalaismummojen pitää nyt pyytää anteeksi. Niidenkin puolesta, jotka ovat jo siirtyneet parempien pulikoiden varteen.

Ja entäs nakit ja nakkisämpylät ynnä muut hot dogit! Pois ne torikahviloiden vitriinistä heti! Terveystarkastajat töihin! Paikallisen torikahvilan suosikkituote on "Reissumies munalla". Itsekin joskus nauttinut sellaisesta iltapäiväkahvilla. Torilla kuiskitaan, että joku on joskus ahdistellut nuorta torikahvilamyyjää kysymällä, että saisiko sen reissumiehen ISOLLA munalla?

Pysytään vieläkin ruoka-asioissa. Edellä mainittu piirakka-sana täytyy korvata jollakin muulla, Hallituksen tulee asettaa työryhmä miettimään ratkaisua asiaan. Saman työryhmän listalle tulee sisällyttää myös, miten korvataan sana torttu. Jatkossa ei saa enää julkaista minkäänlaisia leivontaohjeita, joissa on sana torttu ja varsinkin "kostutettu torttu".

No entäs kaikki ne kirkkoveneet, jotka lojuvat tuolla jossain taivasalla käyttämättöminä? Ja varsinkin ne, joilla joku vielä ilkeää soutaakin? Mokomalla värkillä! (Värkillä... anteeks!) Pois silmistä, pois mielestä. Kirkkovenesoututapahtumat on peruttava heti ja puolimädäntyneet kirkkoveneet tulee polttaa roviolla. Jos haluat säilyttää muistona ja vielä pelastaa omasi, sulje se pikaisesti jonnekin lukkojen taakse. Niin ja onhan siinä vielä tuo kirkko-sanakin! Pöyristyttävää!

Koulujen "käsityön" opetus tulee lopettaa kokonaan. Tai keksiä oppiaineelle joku muu nimi. Kyllä onkin julkeaa opettaa isänmaamme toivoille tällaisia asioita jo ekaluokalta lähtien. Miksei tähän ole aikaisemmin puututtu? Käsityölehdet on nimettävä uudestaan. Suuri Käsityölehti - kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Sanoma Oy:n täytyy pyytää anteeksi tätä.

Ja lopuksi käsi sydämelle. Onko tullut lapsena tai jopa myöhemmin pelattua Mustaa Pekkaa? Tuliko syötyä neekerinpusuja? Entäs oletko leikkinyt pihalla "Kuka pelkää mustaa miestä?" Ethän vain ole erehtynyt tiernapoikia esittämään? Pidettiinkö koulusi joulujuhlat kirkossa? Laulettiinko kevätjuhlassa Suvivirsi? Osallistuitko tällaiseen syrjivään käytökseen? Pyydä anteeksi. Ihan kaikesta.

Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat

Erikoisilla Asiantuntijoilla ei ole kaupallista yhteistyötä minkään tekstissä tai kuvissa esiintyvän tuotteen tai toimijan kanssa.

Erikoiset asiantuntijat eivät halua julkaisullaan loukata ketään tai mitään. Pyydämme anteeksi jo etukäteen kaikkea mennyttä ja tulevaa.

1 kommentti:

  1. ((Ja lopuksi käsi sydämelle. Onko tullut lapsena tai jopa myöhemmin pelattua Mustaa Pekkaa? Tuliko syötyä neekerinpusuja? Entäs oletko leikkinyt pihalla "Kuka pelkää mustaa miestä?" Ethän vain ole erehtynyt tiernapoikia esittämään? Pidettiinkö koulusi joulujuhlat kirkossa? Laulettiinko kevätjuhlassa Suvivirsi? Osallistuitko tällaiseen syrjivään käytökseen? Pyydä anteeksi. Ihan kaikesta.))

    Todellakin "mustaa pekkaa" pelattiin aika paljon, muita kortteja ei oikeastaan ollut, "kuka pelkää mustaa miestä" samoin sitä leikittiin,
    ja "syötiin neekerin pusuja" suvivirsi tietysti lailettiin, käsittämätöntä että sitäkin piti lyhentää, vai kiellettiinkö se kokonaan? niinkuin kaikki nuo muutkin, eikä siinä vielä kaikki, ei siis mitään järkeä koko touhussa.
    niitä sketsejä tietysti katsottiin, kun ei ollut kuin 2 kanavaa, itseäni ärsyttää kun joku yrittää naurattaa alapää jutuilla tänä päivänä, kuvottavaa.nyt kohta nukahdan tähän, tuli toppi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!