Maku-lehden ohjeella tuli todella hyvää lanttucarbonaraa.
Kuorimaveitsellä suikaloidusta lantusta tulee tosi hyvä ja terveellinen pastan korvike. Gluteeniton ja jopa viljaton.
Tähän käytin 2 pakettia (2x140g) gourmet-pekonia, jotta ei ruoasta tulisi kovin rasvaista.
Kaapissa on aina kuivattua persiljaa, aina ei tarvitse olla tuoretta.
Tähän määrään käytin yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin.
Lanttua ei pidä keittää liikaa, ettei siitä tule mössöä. Pari-kolme minuuttia kuulostaa tosi lyhyeltä ajalta. Ehkä keitin sitä kolme minuuttia siten, että se kiehui ihan kunnolla.
Tämän kokemuksen perusteella voisi kokeilla tehdä lasagnea samalla periaatteella.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä.
Onpas mielenkiintoinen ruoka, tosin siinä on pekonia ja sehän on sen idea. Mutta lanttu. Suomalaiset käyttävät lanttua aika vähän, vaikka se on keittojuureksena erinomainen. Lisään lanttua muiden juuresten mukaan keittoihin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Juu, tämä oli erikoisen hyvää ja lopultakin aika kasvispitoista, vaikka siinä on pekonia. Lanttu toimii hyvin pastan korvaajana jo suutuntumankin puolesta, kun ei sitä keitä liikaa. Yleensä keitän ja paistan kaiken liian kypsäksi, mutta tämä sattui osumaan nappiin heti ekalla kerralla. Ja onhan nuo kuorimaveitsellä otetut siipaleet melko ohuita, että eipä ne kovin kovaa keittämistä tarvitsekaan. Jos kokonaista lanttua yrittää keittää, niin sitähän saa keittää monta tuntia. Lanttu ei vaan ilmeisesti sopinut Isännän vatsalle, hän sai siitä vatsanpuruja. Mutta muuten tykkäsi.
Poista