torstai 21. toukokuuta 2020

Sääntö nro 1

Sääntö nro 1

Se miltä elämä tuntuu on monesti pienestä kiinni. Melkein olemattomasta. Enkä tarkoita nyt vähätellä isojen vastoinkäymisten vaikutuksia, vaan mietin sellaista tavallista päivää, joka lähtee liikkeelle siitä, kun herään.

Ennen kuin nousen sängystä, voin itse päättää millaisella jalalla nousen. Iskenkö jalkani lattiaan paukahtaen kantapää edellä vai ojennanko somasti nilkan suoraksi, kuin pujottaisin varpaat suloisiin silkkisiin aamutossuihin.

Ajattelenko ensimmäisenä mikä paska päivä taas on tulossa ja vedän suupieliä alas, vieläkin alemmas. Vai istunko sängyn reunalla venytellen ja hengitellen, positiivisesti jännittyneenä aavistellen, mitä kaikkea mukavaa päivä tuo tullessaan.

Kun lähden liikkeelle uuteen päivään mieli ja aistit avoimena, löydän päivästäni luultavasti monta hyvää asiaa. Tutuista rutiineistakin,  jotka monesti saattavat tuntua rasitteilta. Rutiinit ovat rakkautta elämältä, vähän niinkuin rajat lapselle! Ne tuovat turvaa monella tapaa!

Se on oma päätökseni, miten otan uuden päivän vastaan. Oma asenteeni elämää kohtaan. Oma tapani suhtautua asioihin. Siis asenteeni. Minun omani. Johon voin itse vaikuttaa. Vain minä itse.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

2 kommenttia:

  1. Juuri noin. Tavallinen päivä. Mahdollisuus. Ihminen voi tosiaan vaikuttaa siihen, millä jalalla ja asenteella päivä alkaa. Nyt vielä kevät tuo niin paljon iloa! Hyvää Helatorstaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä! Asenne on asia, johon voi itse vaikuttaa ja sitä vaikutusvaltaa on lupa käyttää 😊 Hyvää illan jatkoa myös sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi!