perjantai 29. toukokuuta 2020

Kaikkien aikojen lihapullapelti


Ruoka, jossa on kaikki samassa: liha, perunat ja kasvikset. Herkun kruunaa kaksi eri juustoa ja tuore basilika.

Pellilliseen tarvitaan:

1 kg naudan jauhelihaa
2 prk kermaviiliä
2 pss Ranskalainen sipulikeitto - aineksia
2 kananmunaa

6-7 kiinteää perunaa
1 kesäkurpitsa
I punainen paprika
1 punasipuli
1 purkki kokonaisia herkkusieniä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pkt fetajuustoa
2 pss mozzarellaa
I prk vihreää pestoa
öljyä
suolaa
mustapippuria

basilikaa

Ensin: Pese, kuori, pilko, keitä perunat kypsiksi.

Seuraavaksi: tee lihapullataikina. Kaada kulhoon kermaviilit ja keittoainekset. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha, sekoita hyvin ja lisää kananmunat.

Sitten: Laita uuni kuumenemaan +200 asteeseen, laita uunipellille leivinpaperi ja lado perunat pellille.

Sen jälkeen: pese ja pilko kaikki kasvikset ja lisää pellille perunoiden päälle. Lisää öljyä.
Pyörittele kasvisten päälle lihapullat. Kuutio feta ja siivuta valutettu mozzarella. Lisää juustot pellille. Rouhi pinnalle mustapippuria ja ripottele hieman suolaa. Lusikoi pinnalle pestoa.

Lopuksi: laita uuniin noin puoleksi tunniksi.

Ennen tarjoilua: lisää pinnalle tuoretta basilikaa.

Meillä ruokaa riitti kolmeksi päiväksi kolmelle henkilölle, mutta ei ehditty kyllästyä. Toisena päivänä lämmitettiin syötävä määrä mikrossa ja kolmantena päivänä loput paistinpannulla.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


2 kommenttia:

  1. Namnam! Tämähän onkin ruokaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä vaan, ja riitti useammaksi päiväksi pikku perheellemme. Seuraavaksi meinaan kokeilla kasvispyöryköitä ja lisuukkeena vähän erilaisia kasviksia ja paaaaaaljon juustoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!