torstai 25. huhtikuuta 2024

Kutsumattomia vieraita


Alkuviikosta meille tuli vieraita yllättäen ja pyytämättä. Noron Yrjö ja Ribbe, oletan.

Isäntä sairastui ensin ja minä vajaat kaksi vuorokautta myöhemmin. Parina päivänä oli ihan pientä lämpöä ilman mitään muita oireita. 

Keskiviikkona menin etätöistä toimistolle, mutta kuultuaan perheenjäsenen tilanteesta, esihenkilö passitti minut heti kotiin takaisin. Ja se oli viisautta, koska noro tuntuu tarttuvan tosi ärhäkästi.

Tartunnan lähteeksi epäilen erästä yleisötilaisuutta, jossa käytiin viime lauantaina aamupäivällä. Ensi kerralla pitänee suojautua ainakin kuonokopan kanssa. Kertakäyttökäsineet voisi myös tulla kyseeseen. 

Tätä kirjoitettaessa kolmantena päivänä, torstaina, ovat Yrjö ja Ribbe jo lähteneet, mutta huono olo ja voimattomuus jatkuu. Päätä ja lihaksia särkee. Chat-lääkäri kirjoitti, ettei lihassäryt kuulu tyypillisesti taudinkuvaan. Pienikin ponnistus nostaa (tuskan)hien pintaan.

Eikös  sitä sanota, että kala ja vieraat alkavat kolmantena päivänä haisemaan. Nämä vieraat haisivat kyllä heti alkuun ja melko pahalta. 

Jospa jo huomenna voisi syödä jotain kevyttä ja alkaisi voimat palailemaan. 

Kuva: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.

4 kommenttia:

 1. Paranemista teille ☀️. Tämä kirjoitus havahdutti, Noroa ei pidä unohtaa, turhan virkeenä taas. Varmoista täytyy ryhtyä jälleen ylläpitämään.

  VastaaPoista
 2. Erikoiset Asiantuntijat26. huhtikuuta 2024 klo 16.37

  Kiitos! Kyllä, ja kyseinen asiakastilaisuus oli Antiikki- ja keräilymessut, mutta en halunnut sitä mainita tuossa postauksessa, ettei tule huonoa mainosta. Muutenkin juuri siellä olisi viisautta käyttää kertakäyttökäsineitä, kun kävijät koskettelevat esineitä ja norovirus elää pitkään pinnoillakin. Ja lisäksi sitä levittää ihminen, joka on saanut tartunnan, mutta ei vielä oireita. Seuraaville messuille varustaudun ehdottomasti kertiksillä ja kuonokopalla vai mikä se nyt on, hengityssuojain, se malli, jolla saa itsekin suojaa eli FFP2.

  VastaaPoista
 3. Noro vieraillut täälläkin vain kerran (onneksi!), veti kyllä voimat tehokkaasti pois. Voimia toipumiseen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kovasti odotan, että tämä jo loppuisi. Kohta on oireiden alkamisesta kulunut 3vrk. Vatsataudin eivät ole minulle yleensä tulleetkaan. Edellisestä on varmaan 30 vuotta aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!