sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Parempi väki



Tietyntyyppiset uskonsisaret ja -veljet katsovat joskus oikeudekseen katsoa muita ylempänä seisten, alaviistoon nenän varttaan pitkin. He ovat omineet oikeuden tuomita kanssaihmisiä tulkittuaan sanassa niin sanottavan. Niinhän ei ole, kaikki me olemme samanarvoisia uskomme syvyydestä, pinnallisuudesta tai puutteesta riippumatta.

Kun on antanut elämänsä niin sanotusti herran haltuun, saattaa tulla sellainen mielikuva, että olisi jotenkin muita parempi ihminen, kuuliaisempi kansalainen, ylhäisempi yksilö. Tämä on jännä juttu.

Kun tähän fan clubiin kuuluva antaa kolehtiin rahan tai osallistuu yhteisvastuutoimiin, hän omii itselleen näkymättömän rintanapin, jossa lukee  näkymättömällä musteella "Parempaa porukkaa".

Olen ollut huomaavinani, että nämä hyväntekijät eivät välttämättä toteuta hyviä tekoja läheisiään kohtaan, vaikka niin voisi kuvitella. Pikemminkin päinvastoin. He saattavat olla ensimmäisinä kivittämässä, piikittelemässä, kamppaamassa eivätkä ojentamassa auttavaa kättään.

Ei pidä yleistää, mutta yksi musta lammas voi tahria koko karitsalauman.

Kuva: Pixabay

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

  1. Minulla on ollut kauan sitten naapuri, joka kuului fan clubiin. Hänellä on tapana istua kirkossa ensimmäisessä penkissä. Hän tekee vapaaehtoistyötä, istuu lautakunnassa...Kaikin puolin aktiiviseurakuntalainen. Mutta noin ihmisenä hän on kova, julma arvostelemaan muitten kuin hänen piirin, ihmisiä. Ja myös varsinainen juorukello. Pitihän häntä tervehtiä, ja sitten nopeasti liueta paikalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tämä on varmasti juuri näiden muutamien kerholaisten pahin piirre - ulkokultaisuudeksikin sitä varmasti kutsutaan. Ai että, miten kaksinaamaista toimintaa sinun entisellä naapurillasi on ollut :(

      Poista
  2. Lähelläni on varmaankin näitä uskon sisaria ja veljiä, mutta kun olen itse ilmoittanut olevani uskonnoton, niin olen saanut olla aika rauhassa. Lapsuudessa/nuoruudessa tilanne oli vähän toinen, sillä äidin suku on luterilaista suuntaa hieman lestadiolaisuudenkin värittämänä ja isän puoli ortodokseja. Uskonsotahan siinä tuli, täysin kyllä luterilaisten järjestämänä. Valitettavasti minulla on kuitenkin noin yleisellä tasolla huonoja kokemuksia uskovista ihmisistä. Ahdasmielisisyyttä todella paljon, ylläpidetään jotain hyväveli/sisko järjestelmää joissa esim. työpaikat jaetaan ja katsotaan toisaalle kun samanmieliset rikkovat sääntöjä tai tekevät jopa rikollisia asioita. Kaikista surkeinta ollut seurata näiden uskovien perheiden lasten piinaa! SItä, ettei saa seurustella tai olla kaverina kun "omien" kanssa. Elämä on hyvin rajoitettua, kaikkea enemmän tai vähemmän säädellään. Pahimmillaan mieli ei kestä tai asioita tehdään salaa. Se on ihan hirveää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kuvailit hyvin juuri sitä samaa, mistä oma kirjoituksenikin lähti kumpuamaan. On kyllä vaikea löytää Raamatusta sellaista kohtaa, joka määräisi esimerkiksi hylkäämään omia sukulaisiaan. Tai sitten "sanaa" tulkitaan kuten parhaaksi katsotaan.

      Poista
  3. Valitettavasti minullakin on näitä kokemuksia, vaikka Raamatun mukaan tuomitsijamme on aivan muissa svääreissä kuin naapurissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Niin, kun tästä aiheesta keskustelee, niin kuulee hyvinkin usein, että lähipiiristä tai naapurustosta löytyy tällainen tuomioita jakeleva jumalasta seuraava henkilö. 😞

      Poista

Kiitos kommentistasi!