perjantai 13. maaliskuuta 2020

Ja taas uunilohta vähän eri tavalla


Investoin tällä kertaa viikonlopun kunniaksi premium-loheen, jonka kilohinnassa ei lopulta ole suurtakaan eroa A-leikattuun kirjoloheen. Premium-lohessa ei ole mitään muuta poislaitettavaa kuin nahka. A-leikatussa kirjolohessa voi olla ruotoja ja siinä on evät ja mahaläskit jäljellä sekä myös nahka. Leikkauksen laatu menee kaloissa niin päin, että A-leikatussa on enemmän roinaa mukana kuin C-leikatussa ja premium on vielä C-leikattuakin siistimpi. Tarkkoja eroja en tiedä. Kirjolohi on lisäksi kalliimpaa kuin lohi.

Kalaa oli tällä kertaa 1,3 kg:n pala. Vakiomausteet sitruunamehu, merisuola ja sitruunapippuri pintaan. Lisäksi kuivattua ruohosipulia ja kuivattua tilliä. Jääkaapissa sattui olemaan syömätöntä parmesaaniraastetta. Sitä ripottelin pintaan muutaman ruokalusikallisen. Lisäksi löytyi sipulisekoitus - Creme Bonjouria vajaa purkillinen sekä purkillinen Koskenlaskija Ruoka maustamatonta. Nämä tuotteet paiskasin vielä kalan päälle ja uuniin.

Lisäkkeeksi tein uunivihannekset. Pieni punainen paprika palasiksi, kaksi parsakaalia, josta pilkoin kukinnot, viisi makeaa porkkanaa viipaleiksi. Loraus vettä astian pohjalle,vähän suolaa ja oliiviöljyä päälle ja uuniin kalan kaveriksi. Näissä vihanneksissa on väriä ja ravinteita moninkertaisesti enemmän kuin jossain lehtisalaatissa ja kurkussa, joita perinteisesti on tullut puputettua lisäkkeenä. Olen kokonaan lakannut syömästä salaattia, tomaattia ja kurkkua. Talviaikaan tomaatti on vain pahan makuista. Ken on syönyt tomaattia kesällä Välimeren alueella, ei Suomen talvitomaattiin enää tyydy.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja jakaminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin linkkiä saa jakaa.

3 kommenttia:

  1. Varmasti tuli maukasta,kun on mukana myös creme bonjouria ja koskenlaskijaa.Minä en yleensä laita loheen mitään päällysteitä ja jos joskus laitan, niin laitan pestoa. Timjami on nykyisin lempimausteeni ja laitan sitä lähes kaikkeen, myös kalaan tillin ja persiljan lisäksi.Sitruuna on tärkeä kalan kokkaamisessa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteistanne. Kyllä tuli maukasta, terveellisyydestä nyt en yhtään tiedä, mutta ei meillä tämmöstä joka päivä syödä. :) Pesto on myös tosi hyvä lisä uunilohelle. Mukavaa viikonloppua myös !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!