lauantai 1. tammikuuta 2022

Mitä tapahtui vuonna 2021


Me Naiset -lehden numerossa 52 (29.12.2021) oli Virpi Salmen pitämälle Epäolennaiset-sarkasmipalstalle koottu vuoden 2021 tapahtumia Suureen vuosikatsaukseen.

Aloin jutun tiimoilta miettiä omia vuoden 2021 kohokohtia ja listasta alkoi tulla yhtä tylsä, kuin väkisin pidetyistä päiväkirjoista aikanaan.

Tammikuu. Ei tapahtunut mitään erikoista.

Helmikuu. Ei tapahtunut mitään erikoista.

Maaliskuu. Niinpä. Ei siis tapahtunut edelleenkään mitään erikoista.

Mutta kaikkea tavallista, arkista ja itselle erityistä kyllä tapahtui. 

Tammikuussa oleilimme paljon Punaisella Tuvalla ja seurasimme lintujen puuhasteluja ruokinnalla. Hyvä ystäväni aloitti työn oman hyvän ystävänsä kanssa omassa yrityksessä, joka taas muistutti siitä, että unelmat todellakin voivat toteutua. Kuten myös Esikoisen ja hänen puolisonsa muutto omaan yhteiseen kotiin.

Helmikuussa tein monta jäälyhtyä. Kirkkaita ja värikkäitä. Niiden valoloistoa ei voi lakata ihailemasta, samalla kun ne tuovat mieleen nostalgisia muistoja lapsuudesta. Ihmettelin myös vaaleanruskeaksi muuttuvia lumikinoksia, joiden syykin sitten selvisi: Saharan hiekka. Helmikuussakin muistin taas ystäviäni ja erityisesti erästä syntymäpäiväänsä viettävää. Keskimmäinen lapsemme aloitti työt uudessa työpaikassa.

Kuten alussa jo mainitsin, maaliskuussa ei tapahtunut mitään erikoista. Mutta maaliskuussakin on yksi erityisen tärkeän ihmisen syntymäpäivä. Muuten maaliskuu kului kevättä odotellessa.


Suurin on minun.


Huhtikuussa sain Nymmalta kaikkien aikojen suurimman pääsiäismunan ikinä. Söin sen yksin, tietysti - mutta en kerralla. Jäät alkoivat lähteä lähijärveltämme 8.4. jolloin rannat olivat jo aivan sulat. Kiersimme Nuuskijan kanssa päivittäin seuraamassa jäiden sulamisen edistymistä.Toukokuun ensimmäisenä päivänä löysin suurimman korvasienen ikinä. Sen halkaisija oli ainakin 20 senttiä ja se painoikin varmasti puoli kiloa.Toukokuussa julkaistiin kokoelmateos, jossa minunkin kirjoitelmani on mukana. Mahdottoman hieno kirja!

Kesäkuun ihanin tapahtuma oli Kuopuksen ylioppilasjuhlat. Meidän perheen ensimmäiset. Oli ihana järjestää juhlat ja juhlia tärkeimpien kanssa. Ikimuistoinen ja tunteellinen päivä, joka oli meitä vanhempia syvästi koskettava.
Kesäkuussa alkoi myös kesälomamme ja kaikkien aikojen hyttyskesä ja loman ensimmäisenä päivänä myös helteet. Mutta kaikeksi onneksi myös ilmalämpöpumppu asennettiin samaisena päivänä. Kuopus aloitti kesätyöt ihanassa kahvilassa, jossa tulikin pistäydyttyä useampaan kertaan kesän aikana.

Loma jatkui heinäkuun puolelle. Vietimme koko loman Punaisella Tuvalla, mikä on ihan parasta meidän mielestä. Puuhastelimme pihamaalla, uimme, lenkkeilimme Nuuskijan kanssa päivittäin metsässä. 

Elokuussa alkoi löytyä runsaasti kantarelleja ja ensimmäiset omenat kypsyivät omassa puutarhassa. Kuopuksen työt alkoivat alakoulun luokanopettajan hommissa. Illat alkoivat pimetä ja tähtitaivaalle alkoi ilmaantua tiirailtavaa. Kuun loppupuolella kävin ihastelemassa toisten ihania koteja ja pihoja Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa.


Rakas Nuuskija


Syyskuussa meitä kohtasi suuri suru, kun jouduimme viemään lopetettavaksi rakkaan Nuuskijan hyvin yllättäen äkillisen sairastumisen johdosta. Tästä emme ole vieläkään toipuneet.

Lokakuussa en jaksanut tehdä juuri mitään. Elimme omassa pienessä kuplassa uudenlaista koirantonta elämä 31 koirallisen vuoden jälkeen. Kävin töissä ja lepäsin.

Marraskuussa oli paljon iloa tuovia tapahtumia. Valon puisto, Kätevä & Tekevä -kädentaitomessut, Paint & Party - maalausilta ja kahden viikon koiraterapia, kun saimme kaksi ihanaa koiraa hoitoon. Juuri marraskuussa kaipasin kaikkea tätä mieltä piristävää.


Valon puistoTerapiakoirat ❤


Paint & Party


Joulun odotustaJoulukuussa iloa toi joulun odotus ja jouluun valmistautuminen. Kulku kohti joulua on kuin polku, joka johtaa kulkijansa kohti määränpäätä - joulun iloon ja valoon, rakkaiden kanssa tai heidän luo. Tänä vuonna talvi tuli myös ajoissa ja joulukuussa sain nauttia lumesta ja pakkasesta.
Sellainen oli minun vuoteni 2021.

Mitkä olivat sinun vuotesi kohokohdat?
Ilon tai surunkin aiheet.

Hyvää alkanutta vuotta meille kaikille ❤Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus kuvineen. Vai ei tapahtunut mitään erikoista?!
  Minun tämän vuoden kohokohdat liittyvät lapsiin, lapsenlapsiin ja lapsenlapsenlapsiin.
  On oltu terveinä, kirjoitettu, valmistuttu, saatu mieluisia työpaikkoja, kihlauduttu, perustettu yrityksiä, ostettu asuntoja. Mitäs sitä äiti, mummi tai isomummi muuta kuin iloitsee heidän kanssaan.
  Oikein hyvää tätä vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Ne lasten ja lastenlasten onnen hetket taitavatkin on niitä ihan parhaita!
   Oikein hyvää ja onnen täyteistä alkanutta vuotta 2022 🍀

   Poista
 2. Olipas kiva lukea, mitä puuhailit viime vuonna. Minun mielestäni sinulla oli paljon hyviä juttuja ja tapahtumia. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Kyllä näin voi sanoa, keskimäärin meni plussan puolelle - poislukien Nuuskijan kuolema!
   Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle 🍀

   Poista

Kiitos kommentistasi!